viernes, diciembre 15, 2006

MI HERMANO TIENE UN MUY DIVERTIDO RETRASO MENTAL...

Acabo de veure Borat al cine (per segona vegada) i he de dir que m’encanta el seu aire provocador i desenfadat. Crec que en l’humor hauria de valer pràcticament qualsevol cosa però estem en una època profundament marcada pel que és “políticament correcte”. Entenc que sigui de mal gust ficar-se amb defectes o problemes greus de les persones o amb minories però si filem tant prim al final no podrem fer acudits de gairebé res! Sospito que per aquest motiu, quan veiem una cosa provocadora o de mal gust ens sentim bastant predisposats. Recordeu Musculman? En teoria una sèrie així no hauria de trobar un espai a la nostra societat... Doncs ara han reeditat els comics! El dolent és una màquina assassina de l’URSS, l’heroi vola tirant-se pets grocs i és tant lleig com violar a un familiar... A més, un dels protagonistes és un nazi de les S.S que llueix esvàstiques, saluda amb el braç en alt i un dels seus atacs consisteix en gasejar al rival. I malgrat això, en el fons, no és mal xicot!
La pel·lícula Borat ha sigut la més taquillera a Estats Units i és d’un mal gust terrible que fins i tot a mi m’escandalitza. Tothom hi surt escaldat... Personalment hi havia moments que em feia mal tot de tant riure (i no m’acostuma a passar). I mira que la premissa és senzilla i suada: un home rústic enmig d’una gran ciutat...

No es pot negar. En una societat adormida i molts cops atontada, quan apareixen petites obres surrealistes, provocadores, que sacsegen la nostra consciència, estan destinades a triomfar. Els Germans Marx, Bola de Drac, Arare, Shin-Chan, South Park... els exemples no s'acaban. I pronostico que això anirà a més. Quan algú fa una acció amb força o crea està creant una cosa nova... és lògic i raonable que sorgeixi una contra-força, encara que aquesta sigui feble o mal organitzada i a la llarga acabi perdent la partida. Fa 500 anys un monjo esbojarrat que es deia Luter va inventar la Reforma i aviat es van afanyar a crear la Contra-Reforma, oi?
De totes maneres, us recomano que aneu a veure Borat i que compreu els comics de Musculman. Hi ha qui diria que això és pur frikisme però vosaltres sabeu que res més lluny de la realitat.

Etiquetas: ,


Parador