lunes, marzo 10, 2008

ZAPATERO PRESIDENT AGAIN!



La cosa està confirmada. El PSOE ha tornat a guanyar. Sóc dels que pensa que és bo que no hagi estat per majoria absoluta perquè per molt que m'agradi en ZP no vull que es corrompi als dos dies davant la possibilitat de fer el que vulgui sense donar comptes a ningú. Em sorprèn, això sí, que el PP hagi tret tants de vots, sobretot a Madrid i València... Aquesta gent no aprèn.

Catalunya, de nou, ha estat determinant per la victòria socialista-pancartista-tiritirera. El PSC sembla que s'ha emportat 25 diputats. CIU 10, el PP 7, ERC 3 i Iniciativa 3. És molt fort! Resulta que el PSC ha tret més del triple de vots que el PP. A la resta d'Espanya diria que cap Comunitat el PSOE ha doblat en vots al PP i que en general ha estat bastant igualat. A Catalunya estaven en joc 47 diputats i els 25 del PSC sumen més de la meitat, és a dir una victòria de majoria absoluta dels socialistes a Catalunya.



Aquests resultats deuen molestar a molta gent. Però com pot ser que els maleits sociatas treguin majoria absoluta a Catalunya després dels apagons, dels problemes de la RENFE, de l'Estatut...? Suposo que es pot treure una lliçó clara i senzilla: la majoria de catalans tenim una manera d'entendre el món semblant a la socialista. O dit, d'una altra manera, el partit que millor representa la psique catalana actual és el PSC. Catalanista, progressista, laic, preocupat pel medi ambient, mediterrani i mestís, amb personalitat pròpia però amb llaços amb la resta de pobles d'Espanya, d'esquerres, oberts, europeistes.... I per molt vot útil que hagi hagut en aquestes eleccions, és innegable que la gran majoria de catalans aproven la gestió de Zapatero. Si no d'on venen aquests 25 escons, 4 més que al 2004?

Al programa Polònia se'n faran creus que el “gran embaucador” dels catalans hagi arrasats a Catalunya... en Joel Joan segurament es suïcidarà aquesta mateixa nit i els redactors de l'Avui dedicaran molts articles als grans complexes que tenen els catalans per expressar allò que realment pensen i que ha estat sempre i en tot moment la Independència (i els seus lectors, que són els 3 escons d'ERC, es creuen estoicament).



La resta només volem que en Zapatero sigui valent aquests 4 anys i recordi qui li ha permès guanyar les eleccions: Catalunya. Que no sacrifiqui els nostres interessos per acontentar alguna comunitat que no li ha donat ni la meitat que nosaltres. Esperem...



Etiquetas:


Parador