miércoles, enero 24, 2007

JA US DIC JO QUI GUANYARÀ ELS OSCARS I EM QUEDARÉ TANT AMPLE

M’encanten els Oscars, la Cerimònia i el seu ambientillo. Per què ho he d’amagar? Hi ha gent (normalment els gafapastas) que us dirà que és decadent, que absolutament totes les pelis nominades són dolentes i producte de l’imperialisme americà... i altres tonteries de les que no hem de fer cap cas. I tot això ho dic sense desmerèixer els festivals de Sundance, Cannes o San Sebastian... que em produeixen el major dels respectes. O aquelles produccions japoneses o europees que no acostumen a entrar dins el joc de Hollywood i no és precisament per falta de mèrits.
Hem de dir que els Oscars d’ara no són tant conservadors com fa uns anys i es premien pel·lícules compromeses que tracten de forma meravellosa temes com l’homosexualitat o el racisme. Com les de l’any passat. O aquest any la gran comèdia indie, musa del cine independent està nominada a Millor Pel.lícula. Parlo de la meravellosa Little Miss Sunshine.
A vegades m’oblido que el meu blog, de fet, està centrat en el cine. Així que ara faré les meves prediccions pels guanyadors dels oscars. Intueixo que no hi haurà una gran guanyadora i que la cosa estarà repartida. No he vist moltes de les pelis però tinc una mena de sisè sentit i acostumo a encertar aquestes coses. De debò. A vegades penso que tinc un setè sentit. I un vuitè fins i tot...

Millor peli: Babel no està mal. Encara que és un plagi de Winchester 73 del genial James Stewart... però a més és una critica d’aquest món armat, violent i globalitzat. Però no crec que mereixi guanyar. Pequeña Miss Sunshine no, perquè mai s’han respectat prou les comèdies com per ser la millor pelis de l’any. The Queen és massa britànica. Cartas d’Iwo Jima no l’he vist però em dona molt bon rollo. Però crec que guanyarà Infiltrados.

Millor actor: Els 2 actors negres no guanyaran perquè ja ha passat l’any de redempció envers els actors afro-americans. En Leo és possible però no m’acaba de fer el pes. Aposto per en Peter O’Toole com el típic cas de recompensa per un bon actor yayu que ha estat mil cops nominat i no ha guanyat res. Un brindis per un cavaller irlandès com tu, Peter!

Millor actriu: Aiii la Pe... A mi em cau bé però és bastant impossible que guanyi. Crec que serà la de Queen, perquè diuen que ho borda. I si no la Meryl Streep, però no crec...

Actor Secundari: Odio en Mark Wahlberg així que no crec que guanyi encara que surti a Infiltrados... Aposto pel divertit yayu de Little Miss Sunshine (però potser ja hi ha massa yayus...)

Actriu Secundaria: La nena de Little Miss Sunshine!! I en cas que guanyés a millor peli la de Cartas de Iwo Jima, doncs la japo de Babel. Tot és matemàtic.

Millor Director: Stephen Frears no per jueu i per marica. Sembla que l’Scorcese s’ho mereix després de tants anys de passar gana... Però jo preferiria en Clint que últimament fa unes pelis tant maques... Ai Clint, qui ho hagués dit de tu!

Peli d’animació: Cars que és yankee pels 4 costats, conservadora i anti-cosmopolita.

Parla no anglesa: El Laberinto del fauno, descarat! Ja que no hi és Volver..

Guió original: Jo voldria Cartas de Iwo-Jima o el Laberinto però te pinta de Babel.

Guió adaptat: Infiltrados, sens dubte. Però seria meravellós que fos Borat... Tots ploraríem d’emoció i de joia. Els guionistes frustrats sabríem que al món encara queda justícia...

Dels altres premis com disseny de vestuari o só, la veritat és que no hi entenc gaire i a més és avorrit. O no? Però segur que ajudaran a omplir el botí de pelis com Infiltrados, Iwo-Jima i Babel i determinaran qui acaba sent la guanyadora numèrica... La auténtica guanyadora, per premis importants us asseguro que serà Infiltrados, ja veureu. (Us pot sonar una mica pretensiós, sobretot si penseu que no l’he vista...) I jo espero que el Laberinto s’endugui dos o tres premis menors a la butxaca. És tant xula i ha tingut tant èxit a tot el món...

Si algú vol fer altres apostes o comentar alguna de les nominades que li hagi molat molt només ha d’escriure... Hagan juego, señores. I si la cago molt, sempre puc esborrar el post després de la Cerimònia. Ningú se n’adonarà mai, és el crim perfecte! Ha, ha, ha, ha!!! (típica riure del dolent d’una peli de Hollywood...)

Etiquetas:


Parador