viernes, febrero 05, 2010

GENERACIÓ NI-NI

Quan l'esperit d'Edison va llegir el diari aquell matí es va enfurismar com una mona. L'inventor de la bombeta no es podia creure el que deia l'article. Un percentatge molt alt dels joves espanyols no treballaven ni estudiaven.

  • A què es dediquen, doncs, aquesta colla de pòtols?

Jules Verne, escriptor incansable del segle XIX, li va explicar que molts joves estaven desmotivats per la societat en la que vivien i que per això es dedicaven a fer el dropo. Bàsicament, mirar la tele, llegir el diari, anar a passejar... La seva rutina era força semblant a la dels jubilats però quan arribava el cap de setmana es desmelenaven i sortien de festa fins les tantes de la matinada.

  • Però això no pot ser!- va exclamar Edison-. Sortir de marxa val una pasta i sé del que parlo: La beguda, el tabac, la coca... D'on diantre treuen els diners per pagar tot això?

  • Normalment dels pares. Aquests són els que penquen.

  • Quina poca-soltada! Els seus papes els han comprat una moto quan suspenien una assignatura. I així han sortit!

Va intervenir una tercera persona: Leonardo Da Vinci, un inventor hiperactiu. Va ser ell qui va informar als altres que la situació no era gens fàcil i que el mercat laboral a l'Espanya del 2010 feia fàstic. Els polítics no feien gaire cosa perquè baixessin les taxes d'atur. La mala gestió econòmica venia de feia molt temps, quan no s'invertia en I+D i a Espanya es construïen tants pisos com a mitja Europa junta. A més, cap govern s'havia preocupat dels treballs temporals o l'atur juvenil, el més alt dels països desenvolupats. Després d'una estona de debatre aquests temes, les tres ànimes van prendre una decisió. Anirien a veure a Buda i li demanarien reencarnar-se en cossos de joves d'avui dia. En nadons, no. En joves de vint-i-tants anys que estiguessin a l'atur. L'Il·luminat es va estranyar de la proposta però va acabar acceptant.


I aquesta és l'explicació que de tant en tant apareguin joves que no havien fet res a la vida i de sobte han descobert un gran avenç. O han construït un aparell molt enginyós que serveix per això o allò altre.





Etiquetas: ,


Parador