martes, abril 28, 2009

QUÈ PENSA EN TORIYAMA DE LA PELI DE BOLA DE DRAC??

Diuen que el contrari d'amor no és odi si no indiferència. Però com que acabo de veure Dragon Ball Evolution no sé el que sento exactament. És odi o és indiferència? Per una part és indiferència perquè és una pel·lícula tant allunyada de l'esperit original de Bola de Drac que és com veure els Powers Rangers... I per un altra banda és odi perquè tot plegat és un seguit de despropòsits pels quals un home de bé no pot deixar d'emprenyar-se.


Abans de res, sóc el primer en reconèixer que adaptar a la gran pantalla Bola de Drac no és una tasca gens fàcil. No segueix un esquema de peli típica i està plena d'alts i baixos. A més calen molts efectes especials i tot i així segurament quedarà millor en dibuixos animats. Hi ha personatges estrambòtics que no veig com podrien quedar bé en una peli amb el seu físic (Ulong, Chaos, Frízer...) Tot i això, el que ha fet aquest director no té nom. En James Wong sap com fer mal als que vam veure Bola de Drac de petits i recordem la sèrie amb nostàlgia. Realment ha pitjat tots els botons que calien per embrutar el manga més famós de tots els temps. I ho ha fet amb una saviesa i dedicació magistral. Començo a pensar que aquest senyor és un geni del mal i que li agrada destruir coses sense sentit. Potser és una mena d'homenatge als dolents de Bola de Drac...


Realment en James Wong i els seus guionistas han agafat la història i l'han prostituït, sodomitzat, maltractat i en acabat han esculpit a una foto amb la cara d'en Toriyama . Entre els fets més vergonyosos podem dir que en Goku és un noi de divuit any que va a l'institut i els altres xicotots es fiquen amb ell, la Xixi és la tia bona de l'institut, en Mutenroshi és jove, té cabell i viu a la ciutat (i gairebé no fa referències sexuals, no fos cas que la peli no agradi a tots els públics...) En Cor Petit ha fet una mena d'aliança amb guerrers de l'espai convertits en mico... La personalitat dels protagonistes és nul·la i quan es mor algun d'ells senzillament te la suda... A més, els efectes especials són fluixos, de telesèrie cutre... On han anat a parar els 100 milions de dolars que diuen que ha costat? Perquè la peli dura una hora i deu minuts... És possible treure res de bo de tot això?? Les xorrades es succeïxen a tanta velocitat que no tens ni temps de pair-les... Per exemple, ara recordo que quan la Bulma es troba amb en Goku es sorprèn que existeixi MÉS D'UNA Bola de Drac... I un minut després li ensenya el radar que ella mateixa ha construït i que serveix per localitzat LES BOLES (en plural). Mai havia vist un guió que insultés d'aquesta manera a la intel.ligència de l'espectador. Sincerament, no entenc perquè està tot tant mal fet. Hollywood té crisis d'idees i a la vegada desaprofita una saga que podria omplir moltes trilogies i que agrada a milions i milions de fans de Bola de Drac de tot el món.


El fet que s'hagin passat tota la saga de Bola de Drac pel forro em fa mala sang perquè he vist adaptacions d'altres obres, també molt difícils de fer, que són obres mestres i que s'han cuidat molt els detalls. Fa poc vaig veure Watchmen i segons el meu parer és una meravella tot i que hi ha gent no li ha agradat. En tot cas, el que és indiscutible és que han adaptat el còmic tant minuciosament com han pogut. O el Senyor dels Anells... Un llibre de 1500 pàgines amb un univers propi ple de màgia, monstres, batalles apocalíptiques... Gens fàcil de rodar. I en Peter Jackson ho va fer a la perfecció! Potser tot es deu a que en Tolkien era un erudit anglès i en Toriyama només un maleit pinta mones groc del que ens podem aprofitar i enganyar com a un xino? A mi em sembla que tot plegat és prou racista...


Una recomanació: No la veieu. Ni tant sols per internet i per poder criticar-la, com he fet jo. Es que no té cap sentit, només us farà malicia i no us aportarà absolutament res.


Etiquetas: ,


Parador