jueves, junio 04, 2009

LES ELECCIONS EUROPEES I LA DEMAGOGIA DEL PSOE

He decidit fer un post que farà les delícies de tothom. Per què? Doncs perquè penso criticar al meu “estimat” PSC com diria algun dels meus amics. En realitat jo no em caso amb ningú, i tot sovint he defensat i he criticat coses de tots els partits i vario el meu vot freqüentment (això sí, dins la franja de l'esquerra). Però ara vull fer un toc d'atenció sobre la campanya del PSC que em sembla escandalosa.


Les últimes eleccions que va guanyar Zapatero (amb el vot massiu dels catalans) es va fer una campanya de por basada en dir que si no sortia el PSOE vindrien el PP de Rajoy on l'ombra d'Aznar encara era allargada. Bé, no cal recordar que el Partit Popular no deixa precisament bon gust de boca a Catalunya... Així que evocar als “dolents” va ser una bona tàctica per dir que calia escollir el mal menor. Fins i tot es van fer servir cartells de propaganda electoral inspirats amb Reservoir Dogs on comparaven als gangsters de la peli de Tarantino amb en Rajoy i els sempre suggerents Acebes i Zaplana. Amb aquesta campanya es va aconseguir mobilitzar a gent que no acostuma votar o que ho hauria fet per altres partits d'esquerra i que van acabar votant a Zapatero per allò del vot útil. Molt bé. Una mica agressiu, una mica demagògic pel meu gust però va funcionar... Però ara a les eleccions europees repeteixen la mateixa formula! I fins i tot augmenten la intensitat. A l'actual campanya del PSOE només he vist crítiques al PP i cap proposta. Als seus anuncis es veu el Trio de las Azores i quan l'Aznar va guanyar les eleccions i altres escenes que fan ràbia a qualsevol persona decent. També han omplert la ciutat amb les cares d'Aznar, Berlusconi, Bush... amb una pinta molt amenaçadora. Per Déu, quin mal gust!


No sé qui és el responsable d'aquesta campanya però em sembla vergonyosa. Com que els altres són pitjors això fa que ni s'esforcin a oferir propostes pròpies. Que ens diu el PSOE? Com vol millorar les nostres condicions de vida? Només critiquen als altres... Es com dir “a qui preferiu: a un lladre o a un lladre assassí?” i em sembla molt trist. Sincerament no m'imagino a Felipe Gonzalez basant la seva campanya només en una crítica al PP o al record dels anys del franquisme. I tampoc m'imaginava a Zapatero caient tant baix. Destruir en comptes de construir... No es pot tirar molt de temps d'un truc tant mesquí. En fi, si segueixen per aquest camí, entre això i la crisis a les properes eleccions veig al PP a Espanya i a CIU a la Generalitat.


I a sobre no em podré enfadar perquè ells s'ho hauran buscat...



Etiquetas: ,


Parador