jueves, marzo 24, 2011

ELS RUMORS RACISTES

Darrerament hi ha moltes coses que m'indignen. I una d'elles és que la gent s'indigna massa per coses irrellevants (com les declaracions d'en Mourinho) i oblida les coses importants. M'estaré fent gran? Sigui com sigui, en aquest post parlaré d'una cosa que al meu entendre és realment indignant. Parlo dels rumors racistes que circulen al carrer, que exageren tòpics negatius, inventen, manipulen contra un grup de persones pel sol fet que són estrangeres. Imagino que tots n'heu sentit alguna vegada. L'ajuntament de Badalona ha fet un fulletó que desmunta aquests rumors, potser perquè el PSC està espantat per la possibilitat de perdre l'alcaldia a mans del PP. I no sé als altres badalonins que els sembla però a mi em fastigueja molt pensar que viuré a l'única ciutat important catalana governada pel PP. I no per l'ala centrista precisament, si no per un paio racista, demagog i feixistoide com és en García Albiol. Durant aquests quatre anys només ha parlat d'immigrants dolents, de carrers insegurs i de beques que van pels nens negritus. No és exagerat relacionar aquest discurs amb el de LePen.

Penjo uns exemples de rumors racistes i dades oficials de Badalona per combatre'ls:


  • Els comerços dels estrangers obren quan volen i no són inspeccionats.

    Tots els comerços d'alimentació tenen les mateixes limitacions d'horaris i inspeccions. Si no compleixen les normes són tancats.

  • Tots els serveix socials són per als estrangers.

    La gran majoria d'assistència, residències... són per la gent gran. Els immigrants solen ser molt joves i no requereixen tant aquests serveis.

  • Els estrangers col·lapsen la sanitat pública.

    Dels 9220 ingressos a l'Hospital de Badalona el 2009, només 5 eren d'estrangers sense targeta sanitària. Els estrangers acudeixen 4'7 vegades l'any al metge, els espanyols ho fan 8'3 vegades.

  • Els estrangers copen les places de les escoles i es queden amb totes les beques de menjador.

  • El 81'5% de les places d'escoles bressol a Badalona són per nens espanyols. El 71% de les famílies beneficiades per les beques de menjadors són espanyoles. Es segueixen criteris econòmics, no de nacionalitat.


En fi, que cadascú creu el que vol creure però trobo que té molt delicte que una persona jove i que ha anat a l'escola tingui aquestes idees racistes i falses. Quina lògica té que el govern doni més ajuts als comerços xinesos i que faci la vida impossible als d'aquí? O que els metges no t'atenen perquè estan massa ocupats amb els immigrants? L'ultima vegada que vaig estar a la Seguretat Social, la sala d'espera estava abarrotada. Correcte. Però absolutament totes les persones eren avis i avies catalans. Hi haurien unes 50 persones però estic convençut que només hagués fet falta una sola persona negra o un mocador al cap perquè molts avis tornessin a casa emprenyats perquè els immigrants col·lapsen la sanitat. No és just, es clar que no. Aquesta mena de prejudicis xenòfobs són els que van acabar portant a les guerres, el nazisme o l'holocaust. Crec que la situació és prou greu i que l'odi racial ha calat fort i està prou escampat com perquè sigui necessària una educació ciutadana. No pot ser que ens indignem per certes coses trivials però transigim quan un familiar, amic o conegut fa un comentari profundament racista. I els mestres tampoc haurien de girar el cap quan escolten certes coses xenòfobes.

Faig una crida als badalonins i badalonines perquè el dia 22 de maig vagin a votar. No tots els partits són iguals, la mandra no és excusa. Estem a punt de deixar entrar al nostre ajuntament gent molt xunga que incita a l'odi racial. Vosaltres mateixos. No és qualsevol cosa. ÉS GREU.



P.D: Última noticia!! Sembla que el representant de CIU a Badalona, en Ferran Falcó no es queda curt amb les seves idees filo-nazis. La meva mare pertany a una associació de veïns del barri i fa dues setmanes va venir a xerrar el representant de CIU. Doncs sembla que, amb força mala llet, els va dir que Romania era un país de merda (literalment) i que tant de bo no existís. No sé si era per esgarrapar algun vot o perquè realment ho pensa però la dotzena de persones que hi havia es van quedar flipats. Sí, ja sé que és massa fort com per ser real, sembla de dolent de peli. Però és ma mare i no tinc cap motiu per pensar que m'enganya.


A Badalona l'única opció decent és votar a un partit d'esquerres. La resta són gentussa de la pitjor calanya.


Etiquetas:


Parador