martes, julio 14, 2009

MARXO A CROÀCIA!

Demà me'n vaig de vacances. Bé, potser això no és del tot correcte, vistos els comments del darrer post. Demà me'n vaig de viatge. Sí, millor... Tinc molts viatges somiats (anar al Japó, a Austràlia, recórrer tota Sibèria amb el Transsiberià...) i aquest és un d'ells. Si hi penso, fins ara he viatjat bastant però encara no he sortit d'Europa. Malgrat que m'atreuen els viatges exòtics com a qualsevol lector de Tintin, Europa sempre m'ha donat tot el que he volgut. Si hi ha gent que només viatja per Espanya i diu que té tot el que es pot desitjar, imagineu Europa com a escenari...


Demà agafaré l'avió amb la Laura i anirem fins a Treviso, una petita ciutat italiana propera a Venècia. Allà ens quedarem una nit i a l'endemà anirem en cotxe fins a Ljubljana, la capital d'Eslovènia. Diuen que és un petit país molt maco. Sense gaire temps, després anirem a Zagreb, la capital de Croàcia. Sembla que té un aire centreeuropeu semblant a Viena, Praga o Budapest. O sigui que deu ser fantàstica.

A l'endemà ens xuparem uns 400 km en cotxe fins arribar a Split. És la primera ciutat costera que veurem. Té una història bastant particular. Fa 1700 anys era el palau de l'emperador Dioclesià. Amb la caiguda de l'Imperi Romà, l'arribada dels bàrbars i el pas dels anys, aquest palau va ser ocupat i va esdevenir una ciutat. Es veu que passeges pel casc antic i veus cases construïdes en antics edificis romans. Una meravella.


La següent parada serà Dubrovnik, coneguda com la perla de l'Adriàtic. Pel que he vist sembla una ciutat de conte. Massa maca per ser real. Com a tota la província de la Dalmàcia es nota una forta influència italiana (més ben dit veneciana) unida al toc eslau i mediterrani. Com que a Dubrovnik tenim més temps, a més d'anar a la platja i visitar la ciutat podem fer una petita escapada a Montenegro, que està a 40 km d'allà.


Dubrovnik és a la punta més meridional del país i després haurem de tornar a pujar. Serà llarg però finalment arribarem a Zadar, una ciutat marítima molt bufona que es troba una mica més amunt de Split. La següent parada serà Pula, a la península d'Istria. És una petita ciutat prop de la frontera i allà hi ha un dels amfiteatres romans més ben conservats del món. D'allà, passarem la frontera i a l'endemà tornarem a agafar l'avió de Treviso cap a Girona. De camí, suposo que pararem a dinar a la ciutat italiana de Trieste.


I aquest és el viatge planificat. Molta costa adriàtica, molt carretera i manta, moltes ruïnes romanes... I paisatges encara més macos que els que surten al programa “El paisatge favorit de Catalunya” i sense cap retoc informàtic!

Molta gent encara tenen l'idea que Croacia és xunga, per les guerres iuguslaves dels anys 90'. Però allò va acabar fa 15 anys! És com si ens fes mal rotllo anar a França l'any 1960 per la II Guerra Mundial... Bé, espero que no ens passi res greu com que ens robin el cotxe o que em violi una colla d'albano-kosovars. O potser m'agradarà tant aquest paisatge que Hayao Miyazaki va dibuixar a Porco Rosso que m'hi quedi indefinidament. Encara que el més provable és que el 23 de juliol estigui de tornada a casa.


Fins aviat!


Etiquetas:


Parador