lunes, marzo 10, 2008

ZAPATERO PRESIDENT AGAIN!



La cosa està confirmada. El PSOE ha tornat a guanyar. Sóc dels que pensa que és bo que no hagi estat per majoria absoluta perquè per molt que m'agradi en ZP no vull que es corrompi als dos dies davant la possibilitat de fer el que vulgui sense donar comptes a ningú. Em sorprèn, això sí, que el PP hagi tret tants de vots, sobretot a Madrid i València... Aquesta gent no aprèn.

Catalunya, de nou, ha estat determinant per la victòria socialista-pancartista-tiritirera. El PSC sembla que s'ha emportat 25 diputats. CIU 10, el PP 7, ERC 3 i Iniciativa 3. És molt fort! Resulta que el PSC ha tret més del triple de vots que el PP. A la resta d'Espanya diria que cap Comunitat el PSOE ha doblat en vots al PP i que en general ha estat bastant igualat. A Catalunya estaven en joc 47 diputats i els 25 del PSC sumen més de la meitat, és a dir una victòria de majoria absoluta dels socialistes a Catalunya.



Aquests resultats deuen molestar a molta gent. Però com pot ser que els maleits sociatas treguin majoria absoluta a Catalunya després dels apagons, dels problemes de la RENFE, de l'Estatut...? Suposo que es pot treure una lliçó clara i senzilla: la majoria de catalans tenim una manera d'entendre el món semblant a la socialista. O dit, d'una altra manera, el partit que millor representa la psique catalana actual és el PSC. Catalanista, progressista, laic, preocupat pel medi ambient, mediterrani i mestís, amb personalitat pròpia però amb llaços amb la resta de pobles d'Espanya, d'esquerres, oberts, europeistes.... I per molt vot útil que hagi hagut en aquestes eleccions, és innegable que la gran majoria de catalans aproven la gestió de Zapatero. Si no d'on venen aquests 25 escons, 4 més que al 2004?

Al programa Polònia se'n faran creus que el “gran embaucador” dels catalans hagi arrasats a Catalunya... en Joel Joan segurament es suïcidarà aquesta mateixa nit i els redactors de l'Avui dedicaran molts articles als grans complexes que tenen els catalans per expressar allò que realment pensen i que ha estat sempre i en tot moment la Independència (i els seus lectors, que són els 3 escons d'ERC, es creuen estoicament).



La resta només volem que en Zapatero sigui valent aquests 4 anys i recordi qui li ha permès guanyar les eleccions: Catalunya. Que no sacrifiqui els nostres interessos per acontentar alguna comunitat que no li ha donat ni la meitat que nosaltres. Esperem...



Etiquetas:

12 Comments:

At 12:49 a. m., Anonymous Anónimo said...

Hombre!! Felicitats Serra per la part q et toca jeje

Dic jo que akets resultats a qui hauran molestat mes serà als del PP no? Tu com sempre, recordant les teves fobies personals.

 
At 12:54 a. m., Anonymous Anónimo said...

"Lo importante es la gran participacion y que la jornada electoral se ha desarrolado sin incidentes." Diran alguns..

si..JUA!

Lo important es q ha perdut el PP!!

 
At 1:08 a. m., Anonymous Anónimo said...

Aixo sí:

Realment jo me n'alegro de l'HOSTION d'ERC per anar de llepaculs i que els del PP se n'estan adonant que si ens donen la independència ells governarien a Espanya.

Cataluña Independiente!!! (akesta frase s'ha de pronunciar amb veu de l'acebes)

Ah x per cert: Girona, l'única provincia sense presencia del pp, ni un puto diputat!!!

Un d'aquells dies dels q et sents orgullos dels teus origens.

 
At 1:27 a. m., Anonymous Anónimo said...

ULTIMES NOVETATS ELECTORALS escoltades a la ràdio:

ERC anuncia que a partir d'ara celebrarà la castanyada al març.

La niña d'en Rajoy es diu Angustias.


Weno va, i ja paro xD es lo q te tenir problemes de movilitat, com q ara no em keden veins per espiar desde la meva ventana indiscreta, sempre tinc el blog d'en Serra

 
At 3:01 a. m., Anonymous Anónimo said...

Asisto a una fiesta privada el sábado por la noche. Me invitó una persona que creía que era mi amigo. Pero cuando me vio en la puerta me dijo:

-Ah ¿Has venido?

Y noté en su cara que le molestaba que yo estuviera en su fiesta: que me había invitado sólo por “quedar bien”. Aun así me quedé en la fiesta, porque no tengo amigos.


Pero nadie me hacía caso ni me daba conversación. Traté varias veces de que se interesarán en mí. Les decía:

-Soy director de cine y un famoso escritor.

Y la gente me miraba como si fuera una mierda y pasaban de mí.

-Os juro que es verdad. Soy super interesante –insistía.

Pero nada. Parecían no escuchar. Lo más seguro que fueran tontos, porque si no, no me lo explico. Al fin y al cabo, yo voy a pasar a la historia.

Como nadie quiere ser mi amigo en Barcelona me he hecho nazi. Ellos si quieren ser mis amigos. Sólo he de pegar palizas a gente de color y me aceptan y me dan abrazos. Llego a casa destrozado por la noche. Pero tengo amigos y me siento querido.

En serio, vale la pena.

 
At 9:13 p. m., Anonymous Anónimo said...

Més de 280.000 persones de les que han anat als col·legis electorals aquestes eleccions generals ho ha fet per votar en blanc i representen l'1,12% de l'electorat. És la tercera xifra de vot en blanc més alta de la democràcia, per sota dels registres del 2000 i el 2004, quan els sobres buits van representar l'1,58% del total. A aquesta dada, s'hi podrien afegir les més de 14.000 paperetes de Ciutadans en Blanc, així com els vots que han obtingut altres formacions que preconitzen el vot en blanc com Escons Insubmisos - Demòcrates Descontents i Alternativa en Blanc.
A Catalunya, el nombre de vots en blanc s'ha duplicat respecte als anteriors comicis, passant del 0,89% a l'1,54% dels sufragis, un total de 56.771 vots. Personalitats polítiques com l'expresident de la Generalitat Pasqual Maragall o l'expresident del Parlament català Heribert Barrera, així com alguns partits minoritaris, han optat per demanar el vot en blanc. Pel que fa al vot nul, el creixement és inferior, de només dues dècimes, passant del 0,32% al 0,54% dels sufragis emesos, la qual cosa significa 19.933 vots.

 
At 9:19 p. m., Anonymous Anónimo said...

La gent que vota en blanc hauria de pagar una multa. Hi ha 1000 partits diferents i ximplets des del ecologista o el que vol legalitzar la marihuana fins al que vol recolzar el ball del Chikiliquatro. Segur que algun mereix la teva confiança, Laura!

Un s'ha de mullar de tant en tant i els vots en blanc són molt anodinos i no donen cap proposta. Encara que queda molt cool dir "he votat en blanc i no confio en cap partit".

P.D: Per cert, crec que hauriem de crear el partit chanante o partit friki amb ple de propostes esbojarrades, surrealistes i impossibles. Crec que aconseguiriem més representació que en Llamazares. Mireu que ha votat la gent per nar a Eurovisio.

 
At 8:39 p. m., Anonymous Anónimo said...

Buenu, davant de tanta provocació em veig obligada a cantar-te les quaranta. No em deixes cap més opció, haurem de lluitar. Quan he llegit el comentari he agafat un coixí i he començat a fotre-li cops de puny fins que ha quedat completament trossejat però no em sento més alliberada. Si haguessis estat per aqui al costat amb un kamehame t'hagués liquidat.
Usti, això de "qui voti en blanc ha de pagar una multa" o "el vot en blanc és anodí i no dona cap proposta"...quina rabiaaa! El vot en blanc és igualment lícit, no siguis dèspota fonamentalista ara.
Tu, que fas tanta propaganda d'això que en diuen democràcia, no et sents brut i vil per haver votat una baixesa com la que has votat? Si respectessis i entenguessis la democràcia no t'haguessis trait així. La democràcia està molt per sobre dels partits que es presenten actualment i, per tant, hom considera que el vot en blanc és el més honest amb "aquest sistema electoral-del capital" puix que els candidats no són res més que monstres. I no em facis parlar dels abusos de poder i les ilegalitzacions de partits, que són pecats que no tenen ni nom. Potser en comptes de mimar tant la teva estimada democràcia el que hauríem de fer és un cop de cap i tirar la cadena.
Ara bé, es nota i és cert que no tinc cap proposta alternativa, ho admeto. Potser el problema de fons és que no crec en l'home i, encara menys, en un sistema que incentiva a treure el pitjor de si mateix. Pro no em diguis que algun dels partits mereix la meva confiança, perquè no és veritat. I tampoc suporto que pensis que no em mullo perquè aquest assumpte em treu la son i em remou per dins. No David, per mi votar en blanc no és cool, és l'única sortida decent possible. El que queda bé i no queda bé, a diferència de la resta de partits, me la suda.

 
At 1:01 a. m., Anonymous Anónimo said...

Be per posar una mica d'ordre i per guiar-vos en aquest desgavell, tot això no hagués passat i m'hagués presentat amb la llista del PENIS, de moment aquest any no ha pogut ser, però d'aquí 4 anys... ja veurem llavors podreu votar-me.
Salut!

 
At 5:02 p. m., Anonymous Anónimo said...

M'he passat amb el comentari ferotge. Em sap greu David, no et volia ofendre. Porto tot el dia pensant-hi i m'estic rallant. Fem les paus?

 
At 9:53 a. m., Anonymous Anónimo said...

El vot en blanc hauria de pagar una multa ... aix serra crec que no entens gaire be com va la democracia... per cert tu no votes a en Zapatero , tu votes a la Chacon , Maite Arque etc... en ZP es presenta per Madrid.

 
At 12:51 p. m., Anonymous Anónimo said...

Ei lo del vot en blanc ha de pagar una multa va ser una broma! Tot i que reconeixo que si que penso que a l'estil de certs paisos sudamericans (on la democracia no és que estigui gaire madura) s'hauria de pagar un recarrec o alguna cosa aixi a la gent que es queda a casa i no vota res.
Sí, sé que sona molt lleig pero a paisos molt avançats com Suècia es pagan les anomenades taxs molt alts (impostos) per moltes coses, com per l'alcohol, el tabac o a Irlanda o GB taxas per les bosses de plàstics. És lleig pero el resultat és molt possitiu. A un pais com Espanya amb sequera cronica el preu de l'aigua s'hauria de multiplicar amb taxes pels derrotxadors o els que volen tenir piscina. En veritat és molt democràtic, si vols luxes que no són necessaris els pagues. Aqui paguen a preus altissims coses imprescindibles com la vivenda...

 

Publicar un comentario

<< Home


Parador