domingo, diciembre 30, 2007

SIGUEM PROVOCADORS: NO MOLA QUE POLÍTICA I ESPORT VAGIN DE LA MÀ



Ahir es va jugar un partit no oficial entre les seleccions de Catalunya i Euskadi. El resultat va ser empat a u però sembla que en aquest partit el resultat final no era gens important. Bé, suposo que cap dels dos volia perdre però la gracia es que perdés la selecció espanyola.

He de dir abans de res que a mi el futbol ni fu ni fa i que la selecció espanyola me la suda bastant i la catalana tres quarts del mateix (la basca ja ni diguem...) Ara bé, si estigués a les meves mans fer possible que la selecció catalana jugués a organismes oficials segurament triaria que si. I per què no? Quin mal fa? Si això fa taaanta il.lusió a taaaanta gent doncs endavant. El que em preocupa una mica és que aquesta ximpleria obsessioni a tanta gent i les connotacions que se li dona.


Gal·les, Escòcia, Irlanda del Nord o les Illes Feroe sempre han tingut seleccions nacionals i no per això els seus ciutadans viuen millor i ni tant sols tenen tanta autonomia com, per exemple, el País Basc. Aquestes seleccions fan un paper mediocre tant als Mundials com a l'Eurocopa (si arriben a classificar-se) i quant perden tornen a casa contents i feliços i el sol brilla i els ocells canten. I no hi per menys! Ells tenen seleccions nacionals!


I ara ve quant algun lector espavilat em podria dir: “miserable, ja estàs xerrant amb demagògia i mesclant dades que no tenen res a veure...”. És possible... Però el missatge que vull donar és que la política i els esports acostumen a donar mals resultats quan es barregen. Dit d'una altra manera: només se m'acudeixen mals exemples (Hitler i les seves olimpíades del 36, els soviètics i els jocs de Moscou del 80, l'Espanya rància i la seva selecció del toro i la pandereta o pròximament els xinesos i el seu escaparat olímpic per dir-li al món que allà no tenen cap dictadura...). Algun exemple bo? A mi no se m'acudeix cap.


Us sona aquest nen dentut? Aquest spot ens va ensenyar que encara es poden fer servir tècniques de publicitat Goebbelianes en ple segle XXI...


El que em molesta realment és aquest idealisme, aquest sentiment de que s'està lluitant per una bona causa, per una cosa que millorarà el món i en veritat només es demana que Catalunya jugui partits oficials. I ho sento però una cosa és que TV3 transmeti la Marató contra les malalties o que transmeti el partit d'ahir entre Catalunya i Euskadi. La primera és important, plena de bons sentiments i de candidesa humana, l'altra només és un partit de futbol normal i corrent. Qui cregui que anant a Bilbao a veure aquest partit o fent-se soci de la plataforma pro-seleccions està posant el seu granet per millorar la societat catalana és que te un problema o que barreja termes... Vaja seria com creure que és igual de noble donar sang i anar a un bar a beure una cervesa. Mai diré que beure cervesa és innoble però tampoc l'elevem al rang d'una bona causa. Una mani per una bona causa (i pràctica) seria contra l'especulació immobiliària.


Sense allunyar-nos gaire de la demagògia es podria recordar que durant el franquisme es van jugar molts partits no oficials de Catalunya amb gent com Ramallets de porter. I que bé que anava el Principat en aquells temps! Quanta llibertat reconeguda!


I francament no veig diferencies substancials entre l'ambientillo que ahir hi hauria a les grades cridant “Espanyol el que no voti” i cremant alguna foto del rei mentre algú es marturba que en una concentració de fatxes que canten “puta Catalunya i Carod terrorista” ...


Que em disculpi qui es pugui ofendre, això només es tracta d'una columna d'opinió... O com diria en Groucho Marx: qui s'hagi ofès lleugerament amb alguna de les meves paraules, cregui'm que ho lamento moltissim. No he pogut trobar altres de més ofensives...

Etiquetas: ,

22 Comments:

At 3:19 p. m., Anonymous Anónimo said...

Estoy de acuerdo con tu punto de vista. Mezclar deporte y política nunca trae nada bueno. Desde las mujeres-hombres atletas sovieticas, a los intereses económicos que traen las olimpiadas, el dopaje y demás.
Eso por un lado. Por otro, tengo que decir que el futbol de selecciones me parece una mierda (mundiales y eurocopas siempre son mediocres en cuanto a calidad).
Pero tambien hay que decir las cosas por su nombre. No es publicidad "goebeliana". Quien estaba anoche en bilbao era el dirigente de ERC, y quienes reivindican estas selecciones son cercanos al marxismo. Las cosas por su nombre. Los personajes con banderas puestas a modo de capa de superman que te dicen "eh tu, parla en català" son los que luego se consideran de izquierdas, cuando no rojos. Y llegados a este punto, solo queda decir, que la misma mierda es, stalin o hess. A la mierda la política, y que viva el futbol, coño!

 
At 7:13 p. m., Blogger Marsellus Wallace said...

Sí senyor, estic d'acord amb tu. Aquests partits no deixen de ser un divertiment que et pot agradar més o menys, i que es fa ara perque com que no hi ha lliga hi ha qui necessita la seva dosi setmanal de futbol. Però ja està. és això, i res més. La veritat és que si permetessin que la selecció catalana fos oficial no canviaria res més, només això, els preus seguirien pujant, seguiriem sense poder comprar un pis si no es fa un pacte amb el diable. Això sí, tindriem una distracció més que ens treuria de rallar-nos amb temes més seriosos. Com quan el Barça va guanyar la Champions, que ens vem oblidar de l'estatut per un temps. Això sí, crec que la selecció catalana no seria tan dolenta com l'espanyola, i potser algun dia passarien de quarts de final.

 
At 12:14 a. m., Anonymous Anónimo said...

Doncs jo no estic gens d'acord. Sembla que et fagi fastic que Catalunya tingui seleccions.

Tot això amaga un sentiment molt espanyolista

 
At 5:27 p. m., Anonymous Anónimo said...

Ei nanu, ja hi tornem, semblar ser ke tu i jo sempre tindrem certes diferencies en aquets temes...

I es clar ke tindre selecció catalana oficial NO RESOLDRÀ cap dilema mundial...

ben vist geni... xo ske a kas el soluciona ke n'hi hagui de espanyola, o kualsevol altre...

NOOOOO !!! tansols es un entreteniment si, pero ke posa de manifest l'dentitat i el reconeixement oficial en un estament més la nació catalana.

Es aixo el ke minteresa a mi, el reconeixemtn oficial (en aquest cas a nivell esportiu) de qualsevol territori autonomic.

Per mi com si un cop la seleccio catalana sigui oficial, perd tots els partits akuarts de final com l'espanyola.
Me la porta fluixa, pero sota cap concepte admetre que ningu em pogui negar al dret a tindre una seleccio propia ni que em taxin d'inutil per voler-la tindrela.

 
At 5:37 p. m., Anonymous Anónimo said...

I una cosa mes:

en paraules textuals teves:

" Qui cregui que anant a Bilbao a veure aquest partit o fent-se soci de la plataforma pro-seleccions està posant el seu granet per millorar la societat catalana "

Doncs si si ke ho crec ke esta posant el seu garanet de sorra en el reconeixement de catalunya com algu mes que una provincia d'espanya com es per alguns...

I saps ki no hi esta posant cap, de granet de sorra... TU!!!, si tu amb aquest POST, ja ke la indiferencia contra les incoherencies per molt que no siguin del teu interes provoca ke la societat acavi tornant-se atontada i comformista.

VISCA CATALUNYA !!!

i pq no... VISCA LA SELECCIÓ CATALANA !!!

 
At 8:59 p. m., Anonymous Anónimo said...

Subi, com em pots dir això? Jo soc indiferent respecte el que considero superflu i em sap greu pero les seleccions catalanes al meu parer ho son. I no hi tinc res en contra, oju! Només dic que hi ha coses mes importants per la mateixa Catalunya i que si gastem les nostres energies en defensar causa justa han de tenir molta preferencia. La vivenda, l'educació, la igualtat social i el medi ambient són, crec jo, infinitament més importants.

I jo si que poso el meu granet de sorra a la societat catalana! Intento formar a nois problemàtics i integrar-los al món del treball i k tinguin valors democratics. Com democràtic és voler que Catalunya tingui seleccions nacionals (per exemple).

Bon any, Subi!

 
At 8:46 a. m., Anonymous Anónimo said...

Primer: EL FUTBOL ES POLÍTICA. PUNT. Els que neguen akesta realitat, no tenen NI PUTA IDEA de que va el cuento, ni els agrada el futbol.
Els aficionats al futbol anem al camp a animar, cridar, a liar-la. A Madrid esperen el Barça amb banderes espanyoles i al crit de "polaco el que no bote" Kuan ells venen aki, nosaltres fem el mateix.
Hem tingut tios llestos o amb 2 collons, q sempre ho han tingut claríssim. Stoichkov, Davids i Sir Bobby Robson. "El Barça es l'exercit d'un petit país que es diu Catalunya." "El Barça es l'equip dels catalans i juga contra Espanya." Ole Hristo, tu si que tenies ous, no com akets metrosexuals d'avui en dia ficats a futbolistes, amb cintetes al cap i altres mariconades.
I el problema es més profund: S’ha de restringir l'entrada a aficionats de bokilla com tu. Tu escenifiques el preocupant augment de l’afluencia a l’esport d’aficionats al futbol 2 partits a l’any (contra el madrid i la copa d’europa si hi arribem, llavors ja seria 1 partit a l’any): rics, pseudopijos, gafapasteros, nens de papá, oligarques, guapos sense ofici i demés individus de la faràndula i la crem que, ara van al futbol, igual que passava al segle XIX amb els toros, buscant el glamour, les modes, etc. Converteixen les grades en palcos VIPS, fan servir el futbol com a pretext per tancar negocis o lluir tipet i contribueixen a l’amariconament general del public i els mitjans, amb la consekuent pèrdua de passió i entrega de la gent que aixo suposa.
Doncs NO. Tota akesta gent, fora. El futbol sempre ha estat un joc de LA CLASSE OBRERA, creat per plasmar al camp les ilusions i frustracions de gent sense gaire esperança, i dirimir rivalitats i odis locals, nacionals i internacionals amb una pilota, en comptes d’armes i bombes.
Si perdem akesta belicositat inherent al futbol, què collons ens queda? Un producte industrial sense autenticitat, ànima ni futur, com volen els pseudointel.lectuals i mariconas d’avui en dia, que només miren el futbol kuan hi ha partits importants (aixo és no agradalshi el futbol) i que després el critiquen, pontificant sense ser-ne aficionats ni tenir-ne puta idea. El futbol és per un públic jove i aguerrit, disposat a deixar-se les cordes vocals per animar al seu equip. S’ha de restringir l’accés al futbol de pijos, falsos intel.lectuals i aficionats de pitiminí, cubata i canapé.
El futbol es politica aqui i a tot arreu desde sempre. PUNT.
La dictadura de Primo de Rivera, va clausurar el camp del Barça pq el public va xiular la marxa militar. A les grades joves d'Osasuna i Ath de Bilbao hi ha el caldo de cultiu de la kale borroka.
Què dir dels Derbis d’Escocia, on el conflicte transcendeix no ja a la politica sino al misticisme i a la Religió, l’etern conflicte entre l’equip Catolic i l’equip Protestant. Però no tens ni pajolera idea del que t’estic parlant oi? Clar, si no t’agrada el futbol. Això sí, de tan en kuan, que guai és criticarlo demagogicament, pq no em sento integrat a la majoria que segueix el futbol.
(Punt i Apart explicatiu: El Celtic és l’equip católic pq va ser creat per descendents d’inmigrants irlandesos. El Rangers és l’equip protestant pque recolzen a la Reina d’Anglaterra (porten els seus colors)
La Lazio es l'equip dels faxas d'Italia, la néta de Mussollini forma part del consell directiu. El seu màxim rival, la Roma, són l'equip rosso, d'ideologia comunista.

 
At 8:52 a. m., Anonymous Anónimo said...

Segon: O sigui q tu creus q tenir seleccions catalanes no portarà la pau al món...
Vinga va, fem tots alhora: OOOOOOOOH!!!!!!!!!!!!
Joder, es que ni Aristòtil eh? Com has arribat a akesta conclusió trascendental?
Quants nens morts de gana es podrien alimentar amb els diners que es destinen a muntar aket partit anual? Tipica pregunta demagogica al teu estil. Resposta meva: Ni puta idea, però segur q molts menys que si agafessim la meitat dels diners que li costa a en Montilla les matricules dels seus xurumbeles al Col.legi Alemany de Pedralbes. És només un exemple demagògic com kualsevol altre, però ten podria dir molts mes, i no serien anuals.

Ningú espera canviar el món a partir d’això però sí equiparar-se amb la resta de països esportius. Tant monstruos, injust i catastròfic sembla això? I si no té tanta importància, pq no ens ho volen concedir? No estan reconeixent d’akesta manera, que el futbol és politica, prohibint les sel.leccions catalanes?
Tenir sel.leccions catalanes es una pretensio de molta gent, encara q tu no la respectis. 500.000 firmes ho recolzaven al 1999, ara la xifra no la sé, però deu haver augmentat una bestialitat. Davant d’aixo, a axantar la boca. Tota akesta gent viu aqui. Al teu país, a la teva ciutat, al teu carrer, al teu bloc de pisos, que vols fer amb ells? Tractar-los de gilipolles pq a tu no t’agrada el futbol?
Mai s’havien recollit tantes firmes per cap altra iniciativa o moviment social a Catalunya. I tampoc es incompatible amb meravelloses iniciatives humanitaries com la Marato. Si es que hi ha d'haver de tot, no? T’agradi o no, això és el que hi ha. Si tan et disgusta, munta un partit politic anti-sel.leccions catalanes i aconseguiràs molts vots de ciutadans i pp.
Vale, després: Què cony et passa amb l’anunci de les sel.leccions catalanes de fa un any? Què té de goebbelià? Parlava d’un partit entre nens en què no es permetia jugar si no portaves la camiseta d’Espanya.Tan que van criticar aket anunci i resulta q la historia q explicava era la puta veritat, ja que fa 2 mesos es va muntar un POLLO BESTIAL, pel no-partit entre Catalunya i els USA. La que van liar akells faxillas pq 22 tios volien jugar un partit AMISTOS. Segons tu llavors que prohibeixin jugar partits no es nazi, i fer spots que ho expliken sí que ho és?
AMOS, ANDA!
Llavors et molesta que hi surtin nens, ara resultara que és això?

I saps què? Un jutjat de Madrid (què cony els importarà allà el que s’emeti a TV3?) va prohibir l'emissió de l'anunci de les seleccions catalanes, pq considerava que la utilització dels nens pot ser, de cara al públic infantil, motiu de discriminacions.

VAJAAAAAAAAAA PER DEU!!! Ok doncs espero que aquest Nadal no s’hagin fet gaires anuncis de joguines on hi surtin nens, no fos cas que els nens pobres se sentin discriminats (JUAJUAJUA) ¬¬'
i mira, que curiós tu, resulta que el pp té un anunci de la Constitución amb nens jugant a una platja. Aqui si que calles com un puta eh? A TOMAR X CULOOOOO!

Mentre no entenguem que Espanya és un país plurinacional, (i això forma part del discurs del teu idolatrat Zapatero), sempre surtirà gent com tu que per un partit (PER UN PUTO PARTIT A L’ANY) surt a despotricar i a escupir bilis.

Vaja, de fet, què és el que et molesta exactament de les sel.leccions catalanes? Tota akesta bilis q has vomitat te la comprarien gustosos els editors de larazon o de libertaddigital, incapaços d’assumir d’una puta vegada que lo que en realitat els passa és que no els agrada que hi hagi una sel.lecció vasca, una selección catalana (ara tb la sel.lecció galega), igual que no els agrada kes parli català o vasc per anar a comprar al Corte Inglés, ni que puguis llegir un llibre científic (no dic ja una novela) en una llengua que no sigui l’espanyol.

 
At 8:54 a. m., Anonymous Anónimo said...

tercer: Mai s'havien d'haver cremat fotos del xupon. S'havia d'haver cremat el seu palau amb ell a dintre!

Ah, q malvat soc!! Matad a ese rojo separatista, comeniños y violamonjas!

JUA!

 
At 3:43 p. m., Anonymous Anónimo said...

No sabia que es podien fer comentaris tant llargs. Lluis, a vegades sembla que no em coneguis. Crec que les teves acusacions cap a mi són una mica exagerades o falses directament.
No odio el futbol, ni odio Catalunya ni que es publiquin coses en català, ni la gent el parli ni res d'aixo... Demano perdó per veure tants pocs partits de futbol a l'any però es que tot just amb els que veig ja m'avorreixo prou. I ho repeteixo, si em diguessin: "decideix, vols que Catalunya tingui seleccions o no?" Jo diria si. Però per mi es una pregunta amb la mateixa transcendència que si un cambrer em pregunta "vols pendre un tallat o un cafe amb llet?".

El que em molesta (oju pero no em fa treure la bilis per la boca, com ara a tu) és que se li doni tanta importancia i trascendencia. Davant aixo als pseudo-intelectuals només ens queda criticar-ho. Si mig milio de persones recullen firmes doncs molt be. Quants n'hi ha que votarien en contra si ho organitzes el PP? I quants no es molestarien a agafar el boli a firmar ni a favor ni en contra?

I no crec que siguin els de la meva calanya els que estan acabant amb el futbol. Més aviat el fanatisme k desperta k fa pagar als obrers quantitats de diners absurdes per ser soci o per veure un partit de futbol prepago. Aquests diners van a parar (despres d'enriquir a molts fills de puta) a jugadors que cobren sous absolutament inmorals que fa que no suïn la samarreta. I en consequencia juguen partits avorrits i perden davant d'equips més motivats i que potser cobren una mica menys i no surten cada nit a beure i esnifar ralles.

Lluis, no t'enfadis pero si el Barça juga de pena no és pas culpa meva. I si 4 fatxes no donen l'status que segurament mereix la seleccio catalana tampoc es culpa meva. Pero com ja deus saber aquests dos problemes no em treuen la son. El proper president dels USA o el sistema educatiu en aquest pais potser si...

 
At 8:22 p. m., Anonymous Anónimo said...

La meva idea seria que existissin les dues seleccions de manera oficial (la espanyola i la catalana) i llavors els esportistes d'aquí poguessin escollir, si jugar amb Espanya o Catalunya. Actualment, la realitat és que quan et convoquen amb la espanyola, estàs obligat a anar-hi. Obligat totalment, perquè sinò crec que et quedes sense fitxa federativa durant 5 anys. Això és el que es diu a l'anomenada "Ley del Deporte"
Pero aixo no es nazi, no listo?
A mi tot el que sigui d'obligació no m'agrada, i ho dic ara:
No voldria que passés el mateix amb Catalunya, que tots els jugadors estiguessin obligats a jugar amb la selecció d'aquí.
Pero es que dona la casualitat que aixo no s'ha fet mai aqui, ni es farà, sigui oficial o no. La convocatoria pels partits de la sel.leccio catalana és lliure, aixi hauria de ser amb tot.
Uuuiii q nazis que som eh

 
At 8:57 p. m., Anonymous Anónimo said...

Estas mintiendo. De buen rollo, pero mientes.
No tio, ese no era un anuncio nazi.
Considero que la decisión de ese juez es un claro ataque contra la libertad de expresión. Puedo estar de acuerdo o no con lo que pide el anuncio -y quien me conoce sabe muy bien lo que opino de estas pseudos selecciones- pero el anuncio tiene derecho a ser emitido. (asi como uno o dos partidos de las selecciones al año)
No creo que sea un anuncio criminal para que los del PP o Ciutadans se hayan tenido que ir a los tribunales de Madrid a denunciarlo. En este tema no dices q hay cosas mas importantes de que preocuparse? Claro, claro.
No se puede criminalizar al que no piensa como tú y defiende sus ideas de forma legal i eso es una tactica que el PP usa demasiado. La misma tecnica que has utilizado tu, querido autor de este superdemocratico e hipertolerante blog, al que dirijo este comentario con toda cordialidad pero también con la máxima claridad :D

 
At 10:30 p. m., Anonymous Anónimo said...

Oh, Gran Il.luminador, es que no saps que el tema respon a una regla no escrita però tàcita que diu que la sel.leccio catalana de futbol només juga un partit a l'any, la resta es pecat! Ni permís no cal, com no cal per tantes coses que no fem. Aixo és una anecdota que tan sols disfressa que el problema és la catalanofòbia (tambe dintre de Catalunya com demostra el Iluminao). Pero de que et queixes? Si el teu Gobierno ja ens manté chitons els 364 dies restants de l’any? Ni aixo ens pots deixar disfrutar?

Silva, no ens enganyem. L'excusa utilitzada dels nens és només això, una excusa. El motiu real és que no volien que aquest anunci s'emetés perquè defensaven una cosa amb la qual no hi estan d'acord. Ja sabem que al PP això de la democràcia encara no ho tennen del tot asumit i que mantenen una gran part de tics (gairebé un 90 per cent) dels que tenien quan gobernava aquell que tant bé parlava anglés en un documental de la BBC.

 
At 10:32 p. m., Anonymous Anónimo said...

Ah! I l'anunci no es nazi. La historia que explica, si que ho és, i per descomptat, molt mes nazi ho es censurarlo.

 
At 1:26 a. m., Anonymous Anónimo said...

Serra,

Per tu no es important? I una polla. Aket tema no te la suda, precisament. No hi hauries dedicat temps i energies, ni un post sencer si no fos important per tu.

Kem dius del pseudofutbol actual? En el meu primer comentari ja m'he ficat prou amb el futbol d'avui en dia, en tot el pseudoglamour que arrossega, amb les quantitats indecents de diners que mou, amb tots els "nous rics" en ser aficionats al futbol. I m'he explaiat bastant precisament, a que ve aixo ara?
Del Barça no en parlo pq en sudo bastant donat la pena que fan, i la poca virilitat que demostren.

Pero el futbol autentic, la seva essencia vertadera, pertany a LA CLASSE BAIXA, A LA CLASSE OBRERA, tu no et pots erigir en guia autoimposat a la gent, són ells els que escolleixen gaudir i patir amb aket esport. (Ells = practicament TOT EUROPA, recorda-ho)
Tu no tens cap dret a decidir per ells, tot i que, si vols, et pots posar de piquet a l'entrada dels estadis de tot el continent, i aviam kuants en convences!

I el tema de les sel.leccions, que no et treu la son pero que li dedikes un POST SENCER, penso que el que ha molestat a la gent es la teva utilitzacio del concepte NAZI. És un terme molt serios, tens l'obligacio de saberho com a historiador. No pots anar acusant tan alegrement a algú de que ho sigui.

 
At 1:30 a. m., Anonymous Anónimo said...

Tampoc parlo de les recollides de firmes imaginaries que t'has muntat, ni del numero X de persones que se n'abstindrien, pq fer aixo es fer ciencia ficcio. Et parlo de les que ja hi ha fetes, i q tb mereixen el teu respecte.

 
At 3:39 a. m., Anonymous Anónimo said...

Joder, no esperava aquesta avalancha de posts. Vaja, que no puc anar a sopar fora sense que algu es pensi que soc un puto feixista. Home, volia provocar però tant...

No intento ser un mesies del que ha de fer la gent o el que no ha de pensar. Sencillament dono la meva opinio. Per aixo és el meu blog, coi! Vaig pensar d'escriure sobre seleccions catalanes (greu error) sencillament pk no se m'acudia res mes aquell dia i pk la noticia del dia havia estat aquella. No em causa cap passió especial.

La meva opinio personal sobre el video aquell dels nens és força negativa. Em puc equivocar, al cap i a la fi és només una opinio. No soc el fanal de la democracia com alguns m'autoanomenen ironicament. Ara, els meus estudis sobre psicologia del III Reich a la universitat m'han portat a la percepcio (segurament equivocada i producte de l'alcohol) que l'anunci del nen te punts en comu amb la propaganda d'aquell regim tan salat. Pero tranquils, que el PP, per descomptat, utilitza molts més truquets nazis que les CUP... Això sempre és un consol.

El que està clar en aquesta vida és que no es pot acontentar a tothom. Aquest ha estat el major problema d'una part de les esquerres catalanes i espanyoles. Quan fugin del dogmatisme d'una direcció es reben clatellades d'una banda i de l'altra. I no hi ha res que cabregi més a uns com els altres que una postura ambigua i critica amb un mateix. Aixo que si que no! El punt mig es propi dels debils d'esperit. O tots blancs o tots negres. Mai grisos!

D'altra banda, com va dir un dibuixant del Jueves hi ha temes en aquest pais que val més no ficar-s'hi. El futbol i el nacionalisme especialment. I si a sobre es toquen els dos alhora ja pot ser el acabose.

Només espero que els forofos futboleros agotin aviat els comments posibles (encara que no ho sembli no m'agrada censurar a qui no pensi com jo). El proper post mirare de parlar d'alguna cosa menys polèmica. Podria criticar el PP i Aznar i Acebes, per exemple. No, fins i tot podria dir que en Bush és dolent.
Això agrada a tothom.

Fins i tot es possible que un dia m'atreveixi a dir que en Chavez es un pallaso o que Cuba no es una democracia perfecte... per allo de ser una miqueta provocador.

Però si algun dia he de censurar els excessos d'algun patriotisme ximplet, miraré que sigui sempre l'espanyol. He de reconeixer que és més comode, més evident i sobretot, més politicament correcte.

Salut i República, germans!

 
At 2:35 p. m., Anonymous Anónimo said...

Bueno, bueno, buenooooo. Tampoc fem de l’autor del blog un ninot de pim-pam-pum.

Es que com sempre he de venir jo aki a posar Pau. Recordo que fa temps tambe es va muntar un pollo pq el gran home va tractar els votants de CIU (la meitat de Catalunya) de nazis.

Sempre has tingut akesta mania de tractar de nazi tothom q no pensa com tu? Ai, fillet...

Bé, somhi: Vaja exemples que has citat nano. Mira, jo t'ho explico, vale? L’esport, com qualsevol altra manifestació de l’espirit humà, com l’art o la literatura, no és aliè als assumptes públics, i no ha de ser-ho. Seguidors, esportistes i aficionats poden, desde la seva condició, prendre partit, individualment o en grup, en les decisions que ens afecten a tots. D’akesta manera, l’esport en general i el fútbol en particular, serveixen com a via d’expressió d’idees, i com a mode de canalitzar reivindicacions polítiques o socials. Res dolent en pot surtir d’això.

Oi que no? Perquè suposo que no estaràs en contra de la lliure i democràtica manifestació d’idees, oi que no?

Un equip de futbol que mostra una pancarta contra el racisme, un grup d’esportistes que s’uneixen en un partid lúdic contra la droga, un esportista que aprofita la seva condició per denunciar la exclusió d’un determinat grup social, un equip que dóna diners a una associació que lluita contra la violencia contra les dones, un club que cedeix un espai publicitari a la seva camiseta a UNICEF...

Hi ha la tira d’exemples bons, pero tu nomes poses interessadament o per ignorancia els més xungos, i casi tots provinents de dictadures o pseudodictadures. No cal que et molestis a contestar-me, no tenia intenció de llegir-te. Sí, ja se que no t’importa. A mi encara menys

 
At 1:28 a. m., Anonymous Anónimo said...

al que hace este blog

Eres homosexual? Reprimido o declarado?

a Luis

Me ha causado repugnancia ese tufillo izquierdoso y populista que desprende tu descripcion del futbol. Clase baja, clase obrera...Ahora nos diras tu como debe ser el futbol.

Y a lo de las gloriosos equipuchos autonomicos, mi solucion es tirar una puta bomba atomica sobre Bilbao y Mierdalona.

 
At 3:13 p. m., Anonymous Anónimo said...

Aixo se t'esta anant de les mans Serra

 
At 4:06 p. m., Anonymous Anónimo said...

Si, evidentment això s'ha anat de mare. S'ha caigut en insults i desqualificacions amb un desparpajo increible. Noto que qualsevol cosa que escrigui, ja sigui dient que Bola de Drac mola o que hi ha el perill de caure en excessos patriòtics o fins i tot si parlo d'economia de la Unió Europea... absolutament qualsevol cosa que escrigui la gent ho veu repugnant, s'ho agafa fatal, es pensa que tinc mentalitat nazi i aprofita per treure tota la merda i frustracions seves en aquesta pagina.

Em sembla flipant. La unica cosa que s'ha guanyat amb aixo és que per la meva part CLAUSURO INDEFINIDAMENT AQUEST BLOG.

Vaig començar a escriure per uns quants motius:

a) Per divertir-me
b) Per forçar-me a escriure regularment
c) Pk pensava k podia dir coses minimament interessants.

Com que cap d'aquestes condicions es donen ara, prefereixo deixar-ho. Ja no em diverteix, només hi veig retrets i paraules desagradables. I aixo de forçar-me a escriure... A partir d'ara em forçare a escriure altres coses que tot i que costin més també poden ser més productives.

Em sap greu realment pero no li veig cap altra opcio. Quan fas una cosa a desgrat, es millor no fer-la.

 
At 11:00 a. m., Anonymous Anónimo said...

Prou prou prou!!!david, els teus fans reclamem que tornis a escriure al blog. llegir les teves paraules ens dona ànims per continuar endavant cada dia. per un parell de "revolucionaris combatius" no pots deixar milers de seguidors penjats.
Espero un pròxim tema ben aviat!!!!

 

Publicar un comentario

<< Home


Parador