martes, enero 23, 2007

S’ACABA EL REGNAT D’EN BUSH


No sé si us heu enterat o si acostumeu a llegir els diaris però sembla que la popularitat d’en Georgie Bush està sota mínim. He sentit que més o menys com la del president Nixon just després del cas Watergate que el va forçar a dimitir. Home, no crec que tinguem la sort que en Bush hagi de dimitir però la seva enorme crisis interior i exterior és una bona noticia pel món sencer.

Iraq s’està convertint obertament en el nou Vietnam. No sóc dels imbècils que compten les víctimes dels 2 bàndols amb alegria i joia (ni dels que s’alegren dels americans morts al 11-S) però està clar que la situació cada cop va pitjor i fa falta un canvi. Els demòcrates fins no fa gaire s’han mostrat dèbils i ambigus en el programa, com si criticar la guerra d’Iraq i a Bush fos antipatriòtic. I la derrota de Kerry ho van confirmar.
Actualment es parla bastant dels candidats per encapçalar el partit demòcrata a les properes eleccions. Com a mínim se’ls ha de felicitar el valor perquè són aquests...

- Hillary Clinton. Famosa i patidora dóna del nostre president preferit dels USA. Cal remarcar, per si a algú se li ha passat, que és una dona. A part d’això sembla que és molt capaç, ambiciosa i intel·ligent.

- Barack Obama. Senador d’Illinois, un paio molt trempat i carismàtic, sovint comparat a en Kenndy. Ja sabeu que és negre?

- Bill Richardson. Conegut per ser un verd i expert en relacions internacionals. Sembla que això és just el que li cal a USA. Per cert, he dit que és hispà?

O sigui que resumint, el candidat demòcrata que s’oposarà a l’escollit de Bush (encara no se sap qui és) serà o una dóna, o un negre o un hispà. Subratllo que això és un fet sense precedents que mai s’havia ni plantejat a la història dels USA. Molt fort, la veritat... I molt esperançador.
Així que somiem una mica. És bastant possible que davant del desgast republicà dels últims 8 anys, un d’aquests tres sigui el futur president dels Estats Units. És a dir, l’home (o dóna, ara si que es pot dir) més poderós del planeta. El canvi respecte l’administració Bush de ben segur que serà notable i ens permetrà somiar en un món millor, més democràtic i just i més preocupat pel medi ambient. Ara només cal que el món aguanti fins al novembre del 2008 i no hi hagi cap conflicte nuclear pel mig...

Etiquetas:

3 Comments:

At 8:48 p. m., Blogger Alexis said...

Avui he llegit que Japó, cansat de ser un gegant econòmic i un nan polític, està optant per la militarització (és el 2n exèrcit més potent, però sempre protegit per EE.UU.). Ja té tropes a Iraq i suposo que està esperant on més ficar-se. L'articulista feia una interessant comparació entre la situació política de Japó i Alemanya (els 2 vençuts) i alertava de què les desicions dels nipons poden ser si més no significatives, ja que el seu entorn no és tan pacífic i no hi ha tan de bon rotllo com a l'entorn d'Alemanya.

 
At 9:25 p. m., Blogger David said...

L'has clavat tiu! Japó ja no pot creixer més economicament (te creixement de població negatiu i és més petit k Espanya) i com k ha arribat al limit, desvia el prestigui a altres coses. No te el 2 exercit del món (Rússia, Xina o França el superen) però ha crescut molt i s'ha rearmat i fins fa 4 dies tenia un exercit minuscul rollo Andorra. El president d'ara és un nacionalista extrem k no condemna els crims de guerra japonesos a la II Guerra Mundial i ja una exaltacio patriotica k molts consideren perillosa....

Japó no tornarà a ser un perill pels seus veins asiàtics però el seu nou gir és certament inquietant. Sobretot respecte Xina, amb ki hauria de tenir unes relacions bones pel bé de tots...

 
At 10:43 p. m., Blogger Alexis said...

Doncs m'ha semblat entendre que el periodista deia que l'exercit era superior al d'akets països pero potser ho he entès malament.
Que els 3 candidats demòcrates siguin "éssers inferiors" no deixa de ser graciós :).

 

Publicar un comentario

<< Home


Parador