jueves, octubre 19, 2006

ENCARA HI HA ALGÚ QUE DUBTI QUE EN MAS ÉS MÉS FATXA QUE EN PIQUÉ???

No sé si us heu assabentat però ja estem en campanya electoral. Com que la cosa està molt malament i els ànims escalfats, aquesta vegada no parlaré de cine, ni guions ni res d’això. Avui escriuré sobre coses molt més banals i ximpletes.
Tenim cinc candidats a la presidència de la Generalitat i si hem de ser sincers, tots cinc són patètics... Però no vull caure en el tòpic de “tots són uns lladres, jo no aniré a votar i em quedaré a casa pelant-me-la”. Això està molt bé però no us podeu passar tot el dia a casa, donant-li a la sardina, vinga, dale que te pego... Us quedareu cecs! Crec que un (o dos) cops cada quatre anys val la pena anar a votar. Més que res per poder queixar-se després...
Malgrat que tots cinc són indignes, hi ha un que ho és més, si això és possible. Parlo d’en Mas, el que segurament acabarem veient com a guanyador. De debò existeixen joves urbans que voten a CIU? O encara diré més... algú que sap com funciona internet, pot votar-los? Que cadascú faci el que vulgui, fins i tot que voti al PP a les generals però com a mínim que s’avergonyeixin una mica i que no ho reconegui tant alegrement.

- Doncs sí, jo aquesta vegada he votat al PP perquè crec que l’Acebes només diu bondats i benaurances.
- Sóc un jove xenòfob i ultracatòlic que li espanta la idea d’un altre tripartit. Catalunya no pot ser governada per l’esquerra. Per això votaré CIU!
Veieu com no és tant difícil? Només es tracta de ser conseqüents! És com tots aquells racistes que no es defineixen així perquè queda lleig i diuen que són ordenats. Ordenats! Els negres amb els negres (i morint-se de gana) i els blancs amb els blancs gaudint d’una civilització superior. Em sembla que ja som prou grandets per veure que aquestes idees (encara que bufones i plenes de xerinol.la) són anacròniques i estan molt mal vistes. En concret des de que Hitler es va engegar un tret.
Estic d’acord amb que en Montilla segurament és un bon putilla... (m’he passat hores meditant aquesta bella rima però ara veig que ha valgut la pena). Però tots aquells que diuen que no pot ser president de Catalunya perquè va néixer a Andalusia, perquè es diu Pepe, perquè no té un accent pompeufabrià o no té el nivell C de català... Que diguin clar el que pensen! No volen que hi hagi un president xarnego i prou. Hi ha molta gent que aquesta mena de coses li fan regirar l’estómac però han de ser conscients que són uns idealistes i que donen l’esquena al que és Catalunya avui dia. Hi ha molt xarnego suelto, de fet, la meitat de la població és castellano-parlant i filla d’immigrants espanyols. Negar això o fer com si no existís és com haver desitjat una Alemanya poblada només d’aris. El següent pas és anar escalfant els forns.
També em fa molta gràcia aquella eterna premissa de CIU: no voteu al PSC, és un partit espanyol, que obeirà tot el que digui Madrid! Siguem sincers, tant si guanyen uns com els altres, en Zapatero seguirà tallant el bacallà. La seva vella tàctica del peix al cobe... I han oblidat que van ser ells qui van pactar amb el PP més ranci d’Aznar? Estaven d’acord amb carregar-se l’Ebre, eh? La burgesia catalana sempre ha estat catalanista per hobby, per distreure's quan s’avorreixen de guanyar tants i tants diners. Però en els moments de conflicte sempre es decanten per la pela. Per exemple, a la guerra civil la dreta catalana es va mobilitzar a favor de Franco.

En Mas i els seus alegres socis ultracristians van dir que cap immigrant podia votar i que no tindrien drets... Molt bé, així caminarem cap a un possible Apartheid com el Sudafricà, amb una població segregada. És això el que volem? Com la Catalunya del capellà Torres i Bages que va dir: Catalunya serà cristiana o no serà... Aquestes idees són del pitjor del segle XIX i CIU les presenta com a propostes del segle XXI. La Catalunya que desitgen i estimen el senyor Mas, el senyor Pujol (i la seva encantadora dona) està agonitzant. Es mor. Es tracta d’aquella Catalunya victimista i conservadora, de l’alta burgesia, rural, racista i tancada en si mateixa. No s’adonen que actualment caminem cap a una Catalunya plural, mestissa, moderna i oberta a Europa? És com comparar en Serrat cantant Mediterraneo amb les cantades de CIU dient que els moros fan pudor.

El 1 de novembre, entre tots, podem decidir quina Catalunya volem.

Etiquetas:

26 Comments:

At 4:09 p. m., Anonymous Anónimo said...

desprès del que has dit m'ha quedat més clar encara. Votare a CIU.

 
At 4:10 p. m., Anonymous Anónimo said...

Bé de fet t'haig de donar les gràcies, desprès de llegir el teu article encara m'ha quedat més clar. Votaré a CIU.

 
At 4:31 p. m., Anonymous Anónimo said...

Ja, ja ja. Ben fet! Canya als feixistes catalans i espanyols!

 
At 6:56 p. m., Anonymous Anónimo said...

La culpa de tot es de l'Estatut q van negociar Artur Més i Zapastalin.

Si tinguéssim en canvi, copiat PUNT PER PUNT, l'Estatut d'Autonomia de Wisconsin, otro gallo nos cantaria.

 
At 11:07 p. m., Blogger Alexis said...

Vaya tela la última frase que has posat no rei? sembla un panflet... En fi, primer m'agradaria saber qui és el que ha posat que votarà CIU, que tingui la decència de posar el seu nom.
Expressar la meva opinió és complicat, així que només diré que la política, efectivament no és més que el que parlen al TN entre internacional i succesos i que home... per molt d'esquerres que siguis com has de votar al Montilla, k no pot ni sortir per la tv de lo ranci k es). En Mas en canvi té carisma de veritat, sortirà per això. Pero....

Pq collons no has fet un post posant verd al Carod, que aquest si que l'odio de veritat?

 
At 1:38 a. m., Anonymous Anónimo said...

No sé que dir, m'encanta haver provocat tanta polemica en només un dia. Aquestes coses no passen parlant de Hitchcok i Ford...

De totes maneres no vull anar tant d'esquerres ni res d'això. Només és que m'espanta la possibilitat que un individu com en Mas sigui president i he exposat el que penso, d'una forma més o menys provocadora, ho reconec. Però ´cal dir-les perquè segons quines critiques només estem acostumats a sentir-les en castellà i des de Madrid. Llavors hi ha el risc k alguna ment simple faci l'associació blanc o negre com els catalans som tots de puta mare i tots els espanyols són fachas...

I de moment les dicrepàncies amb Carod les haurem d'ajornar si volem que es reediti un altre tripartit...

 
At 11:19 a. m., Anonymous Anónimo said...

Gràcies per il.luminar-nos, oh Gran Il.luminador.
Després de llegir-te, jo mateix em proposo ajusticiar en Mas, agenollat en un soterrani fosc i humit, d'un tret al clatell.

Però no sé què fer encara amb LES PERSONES que el voten. Tu què proposes que hem de fer, amb la gent que vol que governi CIU, que igual que els xarnegos com tu dius, també deuen ser un 40-45% a Catalunya?

Pateras? Cayucos? Extradició? Lapidació? Guethos? Càmara de gas?

 
At 11:52 a. m., Anonymous Anónimo said...

Mira Serra, yo al principi m'havia pres el teu post a cachondeo, pero ara estic veient coses q no m'agraden gens.
Crec q amb els teus insults i intents de provocacio estas incentivant el vot a ciu, i la veritat, no em ve gens de gust tornar a veure akesta xusma al govern.
Espero q aixo no ho llegeixi gaire mes gent, com l'anonim del principi o el meu ya ex-indecís company de classe.

 
At 12:12 p. m., Anonymous Anónimo said...

També em sorpren la reacció, Lluis... però no crec que estigui motivant el vot CIU. Només cal llegir els diaris i veure el que proposa aquest noble partit. Queda a la dreta del PP en moltes coses, aixi que allà cadascú i la seva consciencia...

Jo no vull, com diu el teu company de clase, exterminar als votants de CIU. Sencillament que passin a l'oposició (com el PP a Espanya). Si pot ser uns 23 anyets...

 
At 12:43 p. m., Anonymous Anónimo said...

Evident, evident! Aixo del peix al cove es una politica juràssica i desfassada q molts cops ha frenat el desenvolupament i el progrés del país. Akesta manera de fer sí que s'ha d'exterminar...

I ja que m'he posat seriós, dir q m'ha fet molt de fàstic els comentaris q has sentit del pal de "Negres amb negres i blancs amb blancs"
Sempre he defensat q hem de construir una Catalunya forta i millor, i q la clau per fer-ho és el mestissatge.

Un exemple d'aquesta incipient Catalunya renovada l'he vist a la feïna, on la nena senegalesa de 14 anys Fatoumata, parla un catala de Pompeu Fabra, i està plenament integrada en una colla de colegues catalans i castellans.

Penso q no em keda res més a dir, nomes felicitar-te per l'exit d'entrades espaterrant del blog. Ara me'n vaig a cumplir els meus deures com a educador xD

 
At 7:18 p. m., Anonymous Anónimo said...

Tenim uns polítics que no ens els mereixem. I és que com poden ser tan pallassos? En Piqué no és més que un acollonit incapaç de dir el q pensa per por del que li dirien des de Madrid. En Carod ha demostrat que és tan insensat com els cadells descerebrats de les seves juventuts. En Saura sembla bona persona, però està clar que no mana ni a casa seva. En quant als 2 que tallen el bacallà, tenim en Montilla, un home gris que no convenceria ni els tontos, i en Mas, el pitjor de tots. I és el pitjor pq és més fals que un Judes, i no dubtaria a vendre'ns per millorar la seva glòria personal. És un home que si no el coneixes, quan el veus ja saps que es dedica al sòrdid món de la política, amb la seva imatge calculada fredament, aquell somriure perfecte i les alçes a les sabates.
Anem apanyats amb els politicuchos. Sembla que guanyarà en Mas, i això servirà com a font d'inspiració pels humoristes. Però no oblideu que guanyi qui guanyi, qui realment controla un país "democràtic" son les grans empreses.

 
At 11:01 p. m., Blogger Alexis said...

El comentari d'Spade em sembla el més intel·ligent de tots. No m'agrada gens el de Manel. Jo personalment, em preocuparia més per la meva salut sexual que per aquests banals asumptes.

 
At 11:31 a. m., Blogger Albert said...

Jo el que no acabo d'entendre és perquè ningú s'atreveix a opinar de física quàntica, perquè no en sabem res del tema, i en canvi tothom es permet el luxe d'opinar de política o història... Potser hauríem d'informar-nos millor i a fons, doncs és molt fàcil emetre judicis i opinions que moltes vegades deriven de prejudicis i emocions personals, i no tant argumentacions sòlides. Va per tots, m'hi incloc, és el que deia sempre un professor meu quan el pobre llegia que algú deia que l'holocaust era una farsa..

 
At 6:05 p. m., Anonymous Anónimo said...

Al que firma com a "Alexis", lamento molt que el meu comentari no t'hagi agradat, la proxima vegada que vulgui tenir una opinio diferent de la teva, tranquil que ja et demanaré permís, Oh Vuesa Merced.

I a l'autor d'aquest blog, dir-li que no hi ha pitjor anticatalanisme que fer passar els catalans per racistes.
Et recordo que Catalunya és la regió europea amb un índex més gran d'èxit en la integració d'inmigrants, ¡des de fa segles!

Una mica de respecte cap al partit (i als seus votants), que durant més de 20 anys ha donat prestigi a Catalunya i l'ha portat on és avui. L'Estatut del 2006, sense anar més lluny...

 
At 1:46 a. m., Anonymous Anónimo said...

A mi em sembla q aixo dels xarnegos es l´única arma del PSC. Fer que els inmigrats a Catalunya sentin en Montilla un dels seus. Tant se val que els seus fills vagin al cole alemany, ni que la Caixa li perdoni un deute de 1000 kilos! ell és un dels seus!!!
Si jo visqués a la Xina i es presentés un candidat català que fós un impresentable i un pallus ¿l´hauria de votar per ser català?

Weno i pel que fa als altres 4 papanates...

En Mas es creu Clark Kent, es un clon sense elegancia de Pujol.

En Piqué, es creu tan llest que algun dia mantindrà un coit amb si mateix. Va d'aristócrata.

En Saura sembla un respetable pare de familia, pero tb sembla l'ultim mono en tot.

A mi en Carod em cau be, de cara més que res, i almeys deixa parlar.
No el votare pq yo venc el meu vot x peles. Aixo sí, viu en un altre mon.

 
At 11:50 p. m., Anonymous Anónimo said...

No m'has de demanar permís per expressar una opinió diferent a la meva; sinó, jo no podria criticar-la. De totes maneres estic cansat per argumentar-te pq no m'agrada (tot i que tampoc necesitaria gaire energia). Segurament la teva exnovia o estimats parents teus són votants de CIU, per això no els vols veure morts...

 
At 11:06 a. m., Anonymous Anónimo said...

PANORAMA

Primer de tot, recordar la importància de votar. Quan es vota es participa en la democràcia.
I quan es participa en la democràcia, se la pot criticar des de tots els angles possibles.
En segon lloc volia recordar també qui és l'ace de vot de les eleccions parlamentàries, que és
diferent a les eleccions locals. En aquestes últimes el vot va condicionat per el candidat, en la majoria dels casos, per el víncle de proximitat i confiança que s'estableix. En canvi, en les parlamentaries, això no passa, o no hauria de passar. El dia 1 de Novembre votarem un partit polític, i no a una persona. Aquest seria el cas ideal.

Tot i així, estic d'acord amb tothom que els candidats que ens han presentat akest cop al "populacho" són patètitcs.

Montilla= Inútil (en el seu ministeria i com a possible president)

Carod = Inexpert

Saura = Titella

Mas = Prepotent, arrogant, malvat, CIU, i altres comentaris del meu amic Serra.

Piqué = PP


Si no tenim sort amb els candidats, tampc la tenim amb els partits, que cada any la fan més grossa i cada cop són pitjor.
Així ERC, no serveix per a governar. Ho ha demostrat en els 3 anys de tripartit. La seva inmaduresa en
les seves accions ha comportat un rebuig social per part de tot l'estat espanyol. Iniciativa simplement no mostra
seguretat i solidesa en la seva part de govern. CIU es presenta d'una manera molt prepotent davant de totes les forces polítiques.
Ha jugat molt bé les cartes amb la campanya i segurament serà lavencedora d'aquestes el·leccions, tot i utilitzar el joc brut. Per últim, el PSC i el PPC són partits, encara que totalment oposats, de base semblant, ja que esl dos són de caire espanyolista, amb experiència i amb una gran confiança per part dels ciutadans. És per això que crec que aquests dos últims poden ser decisius
per a conformar el govern del país. Ells tindran "la clau".

Que hem de fer? Podem no votar (tot i que llavors no sé que fem akí parlant de política i futur), podem votar una d'akestes 5 opcions segons els nostres ideals, podem votar en blanc o bé podem votar utilitzant el nostre dret del VOT ÚTIL..



ÚTILI PER A KÍ?

 
At 4:24 p. m., Blogger Alexis said...

Qui ha escrit akesta perorata?

 
At 10:54 p. m., Anonymous Anónimo said...

En Mas,
i content q m'he quedat.

I com deia Joaquín Prat:
"A votaaaaaar!"

 
At 12:40 a. m., Anonymous Anónimo said...

Nois, 20 entrades ja em sembla excessiu... No m'obligueu a tancar aquest article que per algu aki sóc el Master of Ceremony...

Escriviu els comments a les altres coses, collons! Sort k ja s'acaba la campanya electoral...

 
At 10:15 p. m., Anonymous Anónimo said...

He llegit moltes bagenades, tantes que em seria molt dificil posar-me a rebatre-les totes ara. Crec xo que he arribat tard x donar la meva opinio, x be d'alguns i malament x altres, els resultats de les eleccions a satisfet a uns quants i a disgustat a d'altres... Tansols voldria fer un ultim petit incis, he llegit moltes critiques en akest blog, destinades a tots els caps de gobern, xo sobretot dirigides a en Mas, i voldria manifastar la meva opinio, desde el punt de vista d'un que ha votat CIU en aquestes eleccions (i no hem fa por dir-ho, ni m'hen sentu avergonyit, com molts voldrien aqui) i es que jo voto un partit no una cara, ni una persona, voto un equip,

voto tants anys de prosparitat a una terra que ha estat maltractada i marginada durant molt de temps per un govern centralista.

voto el fet que catalunya es un de les millors ciutats europeas on viure.

voto poder-me expressar amb la meva llengua materna (el Català) tant a nivell públic com institucional.

voto per la conservació d'una cultura, una llengua, i una historía que ens ha fet tan grans...

es per tot aixo i molt mes que voto CIU,un partit que ha fet tot aixo i molt mes per catalunya durant tant de temps i que esperu que segeixi fent...
...i no voto en MAS tansols.
Que es que a cas considereu en MONTILLA, SAURA, CAROD, PIQUÉ,... MOLT MILLORS que en MAS ?
No crec que siguin massa difenrents tots plegats...

Pero aixo sí, hi ha una diferencia clara entre ERC i CIU, i la resta de partits polítics (NO CANDIDATS). Aquests dos mai seran titelles del govern central (NO SON DELEGACIONES PROVINCIALES DEL GOVIERNO CENTRAL), potser pactran, pero no tindran que passar contes.


Es per tot aixo que tansols us demanu el respecte per un partit polític com es CIU, que ja sigui el vostre o no, ha treballat durant molts anys x aquest pais i no ho ha fet gens malament... i sino pregunteu a molts dels vostres pares pq varen vindre a Catalunya a viure deixant la seva "querida tierra"...

VISCA CATALUNYA !!!

 
At 10:11 a. m., Anonymous Anónimo said...

Autor del blog, (alias Gran Iluminador)

Vosaltres podeu tractar de nacionalsocialistes a tot un partit politic i votants, (en conya, n'estic segur), pero despres jo no us puc fer la mateixa conya a vosaltres? Au va, sigueu mes coherents.

Alexis,

Tu que cardes presuposant aixi de la gent que no coneixes de res?

Jo no vull veure mort cap parent ni ex, ni amistat meva, voti el partit que voti.

Tu ets tan gilipolles de pensar que jo nomes lamentaria una mort depenent del partit que voti? Sense coneixem de res?

O es que estas tan pirat que tu si que lamentes desgracies alienes depenent d'un signe politic? I et pensaves que tothom fa com tu?

Jo no se que pensara la gent de tu, pero estic segur que un psiquiatra et diria que: "Estas ple de merda"

Informat abans de parlar sobre un tema o sobre una persona, pq si no et pot passar que et deixin en ridicul com ara mateix. ;)

Subi,

Felicitats, s'ha de ser molt valent per escriure aixi en un blog com aket. Molts no volen veure que CIU ha governat i fet progressar Catalunya durant mes de 20 anys (l'edat que tenim alguns d'aqui). Hem nascut amb CIU i ells sempre han mirat pel progres social, cultural i economic del país. I sobretot, miraven per la gent d'aqui, i no per la gent d'Españña. Nomes un estupid no s'adonaria que estem molt millor ara que fa 20 anys. I aixo gracies a qui? Als que porten 8 victories electorals seguides.

Deu nano, una abraçada!

 
At 10:17 a. m., Anonymous Anónimo said...

Anava a escriure algo jo tb, pero em sembla q en Manel ja ho ha dit tot.

Per cert tornarem a tenir tripartit no???? El govern d'esquerdes i catanyolista!

Nomes recordar que som l'unic pais en que un partit guanya les eleccions 2 VEGADES SEGUIDES i que no pot governar xq x evitarho s'alien les forces opositores.

HO TROBO PATETIK

 
At 12:23 p. m., Anonymous Anónimo said...

Sembla q akesta entrada Serraés la més comentada. M'agrada molt mirar de tant en quan el pikes que surgeixen :D

Només vull dir una cosa ok? Així fai rodó i fai el comentar 25

Des de principis de la democràcia només hem tingut CIU com akell que diu. NOMÉS CIU! No es pot dir "Nomes un estupid no s'adonaria que estem molt millor ara que fa 20 anys" pq potser si hi hagués hagut un altre partit la cosa hagués anat per un altre camí... ni millor ni pitjor; diferent.

 
At 4:29 p. m., Anonymous Anónimo said...

Ai nois, com a Déu i gran iluminador que soc d'aquest blog demano una mica de pau! D'acord, potser vaig escriure certes exageracions i tot un to més o menys graciós però no m'esperava akestes reaccions. M'agradaria que aquesta entrada quedes clausurada però no sé com fer-ho...

Ara tot s'ha acabat i tenim un nou govern, a alguns els hi agrada més que d'altres. De la mateixa manera que Catalunya ha tingut 23 anys de CIU (amb coses bones i dolentes), crec que no s'aturarà el món si tenim 4 de tripartit. El més molesta, crec jo, és que el president hagi nascut a Andalusia... Però això havia de passar un dia o altre.

Tranquis i ara intentem que el país miri cap endavant, conservar el medi ambient, baixi l'atur i el preu de la vivenda i aquestes coses. Si entremig succeeix l'anecdota simpàtica de que tenim Seleccions Esportives propies, doncs tampoc està de més... Però a mi em treuen la son les coses anteriors...

 
At 2:40 p. m., Anonymous Anónimo said...

Ojo paligru!!!!!

Les joventuts gironines de ciu han pres el blog!!! xD

Joer Manel com anem no?? no has pillat aket finde o q ;)

X cert, no crec q es rebutgi al president per ser nascut a Andalusia. Catalunya esta plena d'immigrants i sempre se'ls ha respectat. (un exemple entre mil: els andalusos q viuen aki poden fer la Feria de Abril, al igual a Madrid els hi deixarien fer aixo! Es q ni de coña...)
I no diguem ya si es presentes un catala com a president del govern. Llavors si q es liaria, no com aqui! Yo crec q a la Brunete iniciaven la segona guerra civil.

weno pues aixo, q mes aviat crec q en Montilla provoca yuyu no pq es digui Jose, si no pq es un inutil, senzillament.

 

Publicar un comentario

<< Home


Parador